Home | Template Website
slide 1 slide 1 slide 1
VESTI
Grupi punues për hartimin e Draft Rregullores “Kufijte e Dozave dhe Mbrojtje nga Rrezatimi”

Më dt.16.04.2019 u mbajt takimi i parë i grupit punues për hartimin e Draft Rregullores “Kufijte e Dozave dhe Mbrojtje nga Rrezatimi”. #Qëllimi i kësaj rregu…

17.Apr.2019, Prishtinë
Agjencia e Kosovës për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore, ka nënshkruar Memorandumin e Bashkëpunimit me Departamentin e Energjisë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, përmes të cilit synohet zbulimi dhe parandalimi i trafikimit të paligjshëm të materialeve të veçanta bërthamore dhe materialeve të tjera radioaktive.

Institucionet përgjegjëse për zbatimin e memorandumit do të jenë Administrata Nacionale për Siguri Bërthamore e SHBA-së dhe Policia e Kosovës. Beqir Mezel…

24.Dec.2018, Prishtinë
Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Uran Ismaili ka pritur në takim udhëheqësin e Agjencisë për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguria Bërthamore, Beqir Mezelxhiu.

Temë kryesore e këtij takimi ishte përshpejtimi i procedurave për licencimin e brahi-terapisë në Institutin e Onkologjisë, trajtim mjekësor që nuk ësh…

19.Dec.2018, Prishtinë